Wat kunnen onze diensten voor uw tuin betekenen?

Tuinontwerp

Wij vinden het belangrijk dat uw tuin iets van uzelf wordt. Ieder mens is verschillend en heeft zijn eigen ideeën en wensen. Maar ook de ligging van uw tuin, uw woning, de inrichting ervan en het beschikbare budget zijn van belang bij het maken van een ontwerp voor uw tuin.

Een nieuwe tuin is dan ook een samenspel. Het begint met uw wensen en ideeën. Daar voegen wij onze vakkennis en creativiteit aan toe. ELBO Tuinen adviseert middels een oriënterend gesprek over de mogelijkheden. Na dit gesprek kunnen wij aan de slag. Aan de hand van uw wensen en onze kennis, vakmanschap en creativiteit maken wij een ontwerp met een eventuele bijbehorende kostencalculatie. Om u een beter beeld te kunnen geven hoe uw nieuwe tuin er uit gaat komen te zien is het mogelijk om het ontwerp in 3D uit te werken.

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Naast het ontwerpen van uw tuin kunnen wij ook de aanleg voor u verzorgen. Wij werken niet alleen met onze eigen ontwerpen. Het is geen probleem wanneer u zelf een ontwerp heeft gemaakt of het ontwerp heeft laten maken door een ander tuinontwerpbureau. De werkzaamheden met betrekking tot de aanleg van uw tuin verrichten wij geheel zelf.

Hieronder volgt een overzicht van de werkzaamheden die wij verrichten:

 • (Her)bestrating
 • Verwijderen en afvoeren van uw huidige bestrating, zand etc.
 • Plaatsen van uw schutting, tuinhuisje, pergola etc.
 • Aanleggen van uw vijver
 • (Project) beplanting
 • Plaatsen van schoeiing/vlonder

Soms is het niet nodig de hele tuin op zijn kop te zetten. Wij kunnen ook uw bestaande tuin nieuw leven inblazen. Mooie elementen blijven behouden. Een bijzondere boom of heester kan weer schitteren, eventueel op een andere plek in de tuin. Ook veranderingen in de gezinssamenstelling of omstandigheden kunnen een reden zijn om ons (nogmaals) uit te nodigen. Met een kleine aanpassing voldoet uw tuin dan weer helemaal aan uw wensen.

Tuin aanleg

Tuinonderhoud

Naast ontwerp en aanleg van uw tuin kunt u bij ELBO Tuinen ook terecht voor onderhoud van uw tuin. Want onderhoud is behoud.

Met betrekking tot tuinonderhoud zijn er diverse mogelijkheden van werkzaamheden die wij kunnen verrichten:

 • Gazononderhoud (maaien/verticuteren)
 • Snoeien van de beplanting
 • Het verwijderen van bomen
 • Uw tuin onkruidvrij houden
 • Herinrichten van de beplanting etc.

Verhuizen omdat de tuin te ‘groot’ wordt?
Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak met ELBO Tuinen. We bespreken met u wat de wensen zijn. Door enkele aanpassingen kunt u weer onbezorgd van uw tuin genieten, zodat u niet omwille van de tuin hoeft te verhuizen.

Tuin onderhoud

Advies

Wilt u geen volledig ontwerp laten maken, maar u wilt wel graag advies over uw tuin? Dan is tuinadvies op maat of de schetsservice aan huis misschien iets voor u.
Het tuinadvies voor uw tuin kan zo ver strekken als u wilt en als nodig is. We kunnen samen wij uw tuin doorlopen en waar vragen zijn kunnen wij deze direct mondeling beantwoorden en adviezen geven. Vaak al met een paar kleine veranderingen, kunt u veel effect bereiken. Net een andere indeling, tips voor beplanting, verplaatsing van het meubilair, inbreng van een nieuwe kleur en snoeitips.

Tijdens de schetsservice bespreken we samen uw wensen en ideeën waarna het schetsen kan beginnen bij u aan de keukentafel. Al pratend, schetsend en luisterend naar uw op- en aanmerkingen zal de tuinschets ontstaan. Aan het einde van het advies bent u in het bezit van een tuinschets. Met deze tuinschets kunt u zelf aan de slag met de aanleg van uw droomtuin!

landscaper-homepage-work-02

Overige mogelijkheden